„Beru to jako občanskou povinnost, tedy že jestli chci později nadávat, je nutné jít nejdříve k volbám a aspoň se pokusit něco udělat," osvětlil důvod, proč přišel k volbám, pan Jiří. Ten ostatně přišel do volební místnosti hned první možný den, tedy v pátek 10. října.

„Zatím je účast dobrá, podobná jako před čtyřmi lety, kdy se taky volilo do zastupitelstva. Nicméně čekáme, že nejvíce lidí dojde zítra dopoledne. Dneska se už málokomu chce hnát k urnám ze zaměstnání," nechal se slyšet jeden z členů volební komise, jenž dohlížel na pořádek ve volební místnosti na Dalasu.

Jeho slova se v sobotu 11. října potvrdila. „Jsme zvyklé chodit společně. Vždycky se domluvíme, já, maminka a moje sestra, a vyrazíme. Jediné volby, u kterých jsme takto společně nebyly, byly ty loňské do europarlamentu. Tam jsme si nikoho nevybraly," řekla slečna Lenka a přidala důvod, proč spolu se svou rodinou k volbám přišla: „Chce to tady nějakou změnu. Připadá mi, že ti, co se pohybují na radnici, jsou tam už několikáté období, a že je tedy třeba osvěžit to novou krví. Uvidíme, jestli se mi mé přání splní."

Voliči přání mladé ženy vyslyšeli. Ve Štramberku komunální volby s velkou převahou vyhrála strana, která má ve svém programu mnoho změn a modernizaci města. Uvidíme, zda zvolení kandidáti své sliby splní.