To, že kvalitní odborný výcvik je velmi důležitý pro úroveň výuky ve středních školách, si plně uvědomuje vedení Moravskoslezského kraje. „Je pro nás důležité, aby měli naši studenti možnost si důkladně vyzkoušet vše, co budou ve své profesi potřebovat. Jedině to je cesta, aby si po ukončení školy našli dobré uplatnění. Moravskoslezský kraj tedy klade důraz na zkvalitňování podmínek vzdělávání ve středních školách, které zřizuje. Nové cukrářské centrum nabídne budoucím cukrářům i kuchařům moderní zázemí, ve kterém se naučí využívat nové technologie a výrobní trendy v cukrářském oboru,“ uvedl při slavnostním otevření centra náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Náklady na nové cukrářské centrum jsou v celkově výši téměř devíti a půl milionu korun. Většinu nákladů pokryjí evropské dotace a příspěvek od státu, zbývajících deset procent zaplatí frenštátská hotelová škola škola ze svého investičního fondu.

„Tento projekt skvěle koresponduje se školskou strategií Moravskoslezského kraje. Hotelová škola ve Frenštátě pod Radhoštěm bude díky novému cukrářskému centru spolupracovat ze základními školami, ale také s potenciálními zaměstnavateli absolventů školy. Kromě pořízení nových technologií byla zajištěna bezbariérovost školy a také bylo upraveno okolí školy,“ doplnil náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny a dodal, že revitalizace zeleně na školním pozemku spočívala ve vykácení přestárlých topolů a výsadbě stromů nových.

Takto vypadají portory knihkupectví MonAmi s kavárnou a galerií po rozsáhlé rekonstrukci.
Opravené prostory oživí vůně kávy, knih i barev