Hlavní slovo bude patřit cestovateli Janu Žertovi, kterého na cestách po Bolívii potkalo nespočet zážitků, o nichž se chce podělit s milovníky cestování.

A na srdci i na jazyku toho bude mít cestovatel opravdu mnoho, rozdělí se se zkušeností o tom, jaké to je, když člověku v nejchudší zemi Ameriky dojdou peníze, když potká bolívijského prezidenta, když na něj mladí vojáci míří samopaly na hranici země s Brazílií v největší bažině světa, navštíví nejstarší město světa, nebo když stojí uprostřed největší solné pouště světa a potká tam českou Oktávku OKI, či když ho napadnou psi a musí se skrývat a stane se terčem karnevalového vodního bombardování.

A to je jen malý zlomek všech zážitků, cestovatel také poví, jak cestoval autobusem bez záchodu a řidič i po sedmnácti hodinách jízdy odmítal zastavit, seděl pod největší sochou Krista na světě, prošel pěšky za jediný den nejsmrtelnější silnicí světa, koukal na obří dinosauří stopy či sešel trekem z pěti tisíc metrů do pralesa a stopoval nazpět do nejvýše položeného města na světě.

Povídání to bude nápadité a zájemci se na něj mohou těšit ve středu 12. října od 18 hodin, lístky na projekci s názvem Bolívie přes zamračené tváře k vřelým srdcím stojí mezi 40 a 60 korunami. (ann)