Ve čtvrtek, čtyři dny od nálezu těla v centru města, to potvrdilo krajské policejní ředitelství v Ostravě.

„V souvislosti s úmrtím muže, který byl v pondělí 23. května nalezen mrtev v Novém Jičíně kriminalisté prováděli rozsáhlé prověřování, které nevedlo k poznatku, že by měl být napaden jinou osobou," sdělila mluvčí policie Daniela Vlčková a dodala: „Také výsledky soudní pitvy nepotvrdily, že by se jednalo o násilný trestný čin, na kterém by měla podíl další osoba. Kriminalisté proto věc odloží s tím, že se jednalo o přirozené úmrtí."

Policejní pásky ohradily horní parkoviště u novojičínského obchodního domu Galerie, který je mezi místními známý spíše jako „Mainl", v pondělí ráno. V bílém osobní voze Ford Mondeo bylo mrtvé mužské tělo. Důkladné vyšetřování na místě trvalo několik hodin.

Podle informací Deníku se jednalo o muže ze Slovenska. Tomu nahrává i automobil Ford, ve kterém byl nalezen. Měl poznávací značku okresu Revúca v Banskobystrickém kraji. Do nedávna cizinec údajně bydlel v nedaleké ubytovně, ze které měl být, kvůli nevhodnému chování, vyhozen.

„Před pár dny dokonce skončil na záchytce," uvedl zdroj s tím, že k alkoholu měl mít mrtvý muž blízko. V pátek brzy ráno si měl kupovat láhve s tvrdým alkoholem v blízké čerpací stanici. Samotný vůz stál na parkovišti údajně právě od pátku 20. května.

Související článek najdete zde: Tělo mrtvého muže v autě: Objasní smrt cizince v Novém Jičíně soudní pitva?