Společnost HVCC potvrdila, že rozšíří výrobní kapacity ve městě, a to v průmyslové zóně na okraji Nového Jičína, kde už má svůj sklad firma DHL. Rozšířením vznikne více než pět a půl tisíce metrů čtverečních výrobní plochy, díky níž může společnost HVCC navýšit kapacitu výroby Fluid Transport komponentů, umožňujících přenos kapalin uvnitř klimatizačního systému ve vozidle.

„Zahájení výroby v nové hale očekáváme ve druhém čtvrtletí roku 2015. V souvislosti s touto expanzí předpokládáme vznik dalších pracovních míst v průběhu příštího roku," sdělila Veronika Prudilová, která je ve společnosti HVCC odpovědná za oblast public relations a komunikaci.

Spokojenost s rozhodnutím společnosti, pro kterou už nyní ve městě pracuje přes tisíc lidí, a patří tak k největším místním zaměstnavatelům, neskrýval novojičínský starosta Jaroslav Dvořák: „Mám z této zprávy radost a těším se na setkání se zástupci hlavních partnerů u příležitosti oficiálního zahájení stavebních prací, které se bude konat příští týden," řekl.

Jak už dříve Deníku sdělila mluvčí společnosti Veronika Prudilová, na nové lince bude zájem zejména o operátory do výroby. „Záměr společnosti HVCC rozšířit výrobní kapacity je pro zdejší region velmi povzbudivý. Věřím, že v souvislosti s tím dojde i k navýšení pracovních míst. Každé nově vzniklé místo je cenné a v Moravskoslezském kraji zvlášť," doplňuje ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Novém Jičíně Zdislav Zima.

Na Novojičínsku je aktuálně bez práce 7 a půl tisíce lidí a míra nezaměstnanosti se pohybuje kolem sedmi procent.