Všichni nadšenci a příznivci průvodů a lampionů mají sraz v pátek 18. října v 17 hodin na frenštátském náměstí. „Lampionový průvod se poté vydá Rožnovskou ulicí k Centru volného času Astra v Martinské čtvrti. Tam už je budou čekat tajemní duchové s veselými soutěžemi," uvedl hlavní pořadatel akce Jiří Hauser. Malí i velcí se podle jeho slov mohou těšit například na napájení místa výskytu bludiček, jakési pomyslné bažiny, vodou přinášenou v kelímku, přechod bažiny poslepu po laně a spoustu dalších atrakcí spojených se strašidly.

„Bludičky mohou také získat pěkné ceny v soutěži o nejkrásnější kostým a nejlepší světýlko. Každý malý účastník si kromě skvělých zážitků odnese také drobný dárek," uvedl Jiří Hauser s tím, že bludičky a jejich doprovod se budou moci ohřát u ohníčku, který bude hořet na zahradě Astry, a opéct si špekáčky, které budou spolu s jinými dobrotami k dostání v bufetu trefně nazvaném Bažina.

Nový Jičín čeká ezoterický festivalNa pátek 18. října připravila novojičínská radnice v pořadí již druhý Ezofestival. Jde o prodejní veletrh zboží a nabídku služeb z oblasti ezoteriky. V průběhu festivalu budou probíhat krátké přednášky na témata terapie EFT, energie reiki, feng-shui, harmonizace tachyony, tělové svíce, výklad karet, práce s kyvadlem a další. Prostor na náměstí dostane také jóga,tai-či africky buben djembe, meditace a v neposlední řadě cvičení Óm Healing. Přichystán bude také doprovodný program pro děti i dospělé, rodiče mohou počítat s dětským koutkem. Akce začíná krátce po deváté hodině a potrvá až do pozdního odpoledne. 

Více tipů na víkend v okrese a okolí najdete pravidelně v pátečním tištěném vydání Deníku a úterní příloze Region.

#flash|https://g.denik.cz/72/f9/denik-tisk.swf|500|115|denik_tisk#