Kdy jindy, než teď si člověk žijící v Novém Jičíně řekne, že se vyplatí auto nechat doma a vyrazit do zaměstnání v cyklistickém sedle. Kdo v tom bude navíc pokračovat i po skončení opravy rondelů, je ideálním adeptem na účast v kampani Do práce na kole. Radnice se připojila letos popáté.

„Naše město se již popáté připojuje k celorepublikové kampani Do práce na kole. Tématem letošního ročníku je: Homo Cykliens. Blíží se totiž doba cyklistická, buďte i vy Homo Cykliens! Neváhejte a pojďte společně s námi jezdit v měsíci květnu do práce na kole. Přispějeme tak ke zlepšení prostředí, ve kterém žijeme a vylepšíme si i svou tělesnou kondici,“ informuje radnice.

OBLÍBENÁ AKCE

Účastníci se mohou těšit na zajímavé dárky i na tradiční bonusy v rámci Akce na triko. Závěrečné vyhlášení výsledků proběhne 15. června 2019 na Masarykově náměstí během akce Sportfest.

Za uplynulé roky si oblíbená jarní akce získala ve městě mnoho příznivců, ostatně číslo za rok 2018 mluví jasně. Do kampaně se v Novém Jičíně zapojilo 82 týmů s celkem 317 účastníky.

„Těšíme se na vás již 26. dubna, kdy zahájíme letošní cyklistickou sezonu již tradiční jarní cyklojízdou na cyklostezce KOLEJE Nový Jičín Hostašovice,“ připomínají organizátoři. Aktuality je možné sledovat na facebookovém profilu DPKNNovyJicin, a také na www.dopracenakole.cz. Registrace probíhají ve třech vlnách s tím, že nejvýhodnější je přihlásit se do konce března. Nejzazším termínem je úterý 30. dubna.

Medvěd, který se v okolí Lysé Hory v Beskydech pohybuje asi dva měsíce.autor:
Odborníci se snaží odchytit medvěda v Beskydech. Dostane speciální obojek
Jak která nemocnice léčí? Podívejte se, kde vám nejlépe odoperují žlučník