„Rozmýšlel jsem se dlouho. Snad čtrnáct dní," uvedl zkušený stratég. Ani jeden z jarní trenérské dvojice Artur Wojnarowský Roman Hulva už ve Frenštátě pokračovat nebude. Roman Hulva se věnuje brankářské škole, kterou rozjíždí v Moravskoslezském kraji, a Artur Wojnarowský pokračuje v aktivní kariéře v dresu Bělotína, v I. A třídě Olomouckého kraje.

Spolu s „Fergusonem" z Hradce nad Moravicí přichází do týmu i kanonýr Martin Prohászka. Bývalý útočník pražské Sparty, Opavy, Baníku a Žižkova přichází do Frenštátu na hostování do 30. června 2017. Společně s Prohászkou přichází 34 gólů, které dokázal urostlý forvard nastřílet v posledních dvou sezonách krajského přeboru. Dali ve Frenštátě s příchodem známého kouče a kanonýra znamení, že do klubu vstoupil nový partner?

„Nic takového. Musíme prostě případ od případu shánět peníze. Já mám představu, že oslovíme celou řadu drobných sponzorů, aby to mělo nějaký smysl. Rádi bychom se totiž vrátili ihned zpátky do kraje," prozradil sportovní manažer klubu Pavel Měrka.

Nový trenér tým poprvé vedl na Memoriálu Josefa Bolcka na Dolní Bečvě, který Frenštát dokázal vyhrát. „Jasným cílem je postoupit zpátky. U mužstva jsem zatím krátce, ale kádr vypadá dobře. Zkoušíme i dorostence, kteří se jeví dobře. Díky možnosti pěti střídání potřebujeme silnou lavičku," řekl Karel Štěpán, jemuž se do týmu vrátil útočník Klimpar, který byl na zkoušce v Orlové. Na půlroční hostování do Dobré odešel brankář Pešák, na jehož místo přišel gólman Tesarčík.

Jisté už je, že za Beskyd nebude hrát testovaný záložník Maloň z celku Trojanovice-Bystré a taktéž ani útočník Maceček, který nakonec skončil v Dětmarovicích. Během týdne porazil Frenštát Tichou 3:1 a generálku na sezonu sehraje tým na domácím trávníku zítra v 10.15 proti Staříči.