Kde najdete nejlepší kemp roku 2016 v Moravskoslezském kraji a nejlepší kemp roku 2016 pro rodiny s dětmi? Nachází se v podhůří Beskyd, hned vedle je moderní aquapark a v okolí zase mnoho dalších turistických lákadel a památek. Tyto dva tituly, stejně jako celkové třetí místo v celorepublikové anketě Kemp roku 2016, získal v těchto dnech autokemp ve Frenštátě pod Radhoštěm.

„Velmi nás tento výsledek těší, jelikož se neustále snažíme o zlepšování a rozšiřování nabídky služeb v našem autokempu. V letošním roce jsme pokračovali v modernizaci chatek a přípravě kempu pro celoroční provoz. Vysadili jsme novou zeleň a rozšířili jsme kulturní program, který tvoří řada zajímavých koncertů, letní kino a gulášové slavnosti. Pro příští rok plánujeme rozšíření kempu a rádi bychom postupně zvyšovali ubytovací kapacitu pro stanaře a karavany," uvedl Pavel Stachura, vedoucí Technických služeb města Frenštát pod Radhoštěm, jež autokemp spravují.

V ČELE OBLÍBENOSTI

Tato ocenění však nejsou jediná, která již kemp získal. O jeho dlouhotrvající oblibě svědčí i to, že se stal kempem roku 2013 a 2014 v Moravskoslezském kraji, získal také cenu za nejlepší prostředí a stal se nejlepším malým kempem.

Během sezony kemp doslova praská ve švech a jedna kulturní akce tam střídá druhou. „V letní turistické sezoně, tedy od června do konce září 2016, se v autokempu ve Frenštátě pod Radhoštěm ubytovalo či jej navštívilo téměř devět tisíc tuzemských a zahraničních návštěvníků," doplnila Iva Vašendová, mluvčí Frenštátu pod Radhoštěm.

Návštěvníci chválí čistotu kempu, vyžití pro děti i vybavení chatek a celého areálu.

„Krásný malý kemp uprostřed města," pochvalovala si Lenka, jež v kempu pobývala letos v srpnu. Petra U. zase kvitovala příjemné prostředí, vstřícný personál a čistotu kempu.

Anketa Kemp roku je největší tuzemskou akcí, jež je zaměřena na hodnocení kvality služeb v kempech. Letos se do ní zapojilo 142 kempů a rekreačních středisek, hodnoceno však mohlo být přes 1600 českých a slovenských registrovaných areálů. Do ankety se letos zapojilo více než 12 800 turistů, kteří hlasovali od června do poloviny září, a tím rozhodli o vítězích v jednotlivých kategoriích.

„Dle vyjádření organizátorů ankety lze letošní rok z pohledu kempování hodnotit jako velmi úspěšný. Vedle zlepšujících se služeb samotných kempů a řady novinek, které pro letošní rok připravily, k tomu přispělo i velmi dobré počasí. Nejen tyto aspekty přilákaly do kempů nadprůměrné množství návštěvníků. To se projevilo i zájmem o tuto anketu, která letos proběhla již po dvanácté," řekla na závěr Iva Vašendová.