Frenštátský Amfiteátr na Horečkách bude v sobotu 4. srpna patřit nejen dřevorubcům, ale také dřevěným řemeslům a firmám, které se zpracováním dřeva buď přímo, nebo nepřímo zabývají. Návštěvníci se mohou těšit také na ukázky stahování dřeva koněm, ořezu stromu v závěsu nebo řemesel souvisejících se dřevem. Akce se zúčastní i mistr republiky v hodu sekerou a práci s motorovou pilou Jiří Vorlíček. "Součástí akce bude i exhibice, bude to ukázka rychlosti a dovednosti s dřevorubeckým náčiním určená pro návštěvníky akce, při které bude k vidění např. výměna řetězu pily načas, přesekávání Zlatých stránek sekerou, exhibice v hodu sekerou nebo řezání ptačí budky motorovou pilou do tří minut," prozradila Zuzana Kalinová z pořádajícího Městského kulturního střediska.

Návštěvníci této společenské akce si budou moci některá řemesla sami vyzkoušet, ale také si zasoutěžit. Nebude chybět ani hudební doprovodný program. Vystoupit se chystá hned několik kapel v čele s legendárními Nezmary. Tato kapela založená roku 1978 používá pouze akustické nástroje, a proto patří mezi nejlepší vokální skupiny u nás. Jejich stylem je folk, trampská píseň a country. Hrají vlastní skladby, ale i světovou folkovou klasiku. Stále jsou velmi žádanou skupinou a každý třetí den stojí společně na pódiu a vystupují někde u nás nebo na Slovensku. Za dobu své činnosti získali všechna ocenění, která je v tomto žánru možné získat. Často hrají společně s trampskou legendou Mikim Ryvolou. Na svém kontě mají 13 samostatných CD.

Svátek dřeva začne ve frenštátském Amfiteátru na Horečkách v sobotu 4. srpna o půl desáté dopoledne. V 17 hodin tady vystoupí kapela Nezmaři. (mer)