Kvůli schválení peněžního příspěvku svolala starostka Frenštátu pod Radhoštěm Zdeňka Leščišinová zasedání zastupitelstva v mimořádném termínu. Sešlo se na něm dvacet zastupitelů z celkového počtu jednadvaceti a k projednání měli prakticky jedinou záležitost.

Starostka Frenštátu pod Radhoštěm v úvodu zasedání řekla, že možnost poskytnutí příspěvku na pomoc zraněným a pozůstalým po obětech útoku ze dne 24. února v restauraci Družba v Uherském Brodu projednala na své schůzi rada města. „Rada také doporučila svolat k této záležitosti mimořádné zastupitelstvo. Máme tedy k projednání pouze dva body, které se oba vztahují k jednomu tématu, a to je ten finanční příspěvek a rozpočtové opatření k tomuto bodu. Rada měla několik variant a nakonec se přiklonila k variantě, kterou je sto tisíc korun," doplnila Zdeňka Leščišinová a podotkla, že zastupitelé by měli říci, zda ano, nebo ne.

„Jestli ano, nebo ne, tak pro mě to je jasné ano," nechal se slyšet zastupitel Karel Míček, jenž pokračoval: „Chci jen připomenout, že jsme jako zastupitelé města k podobným problémům, které se odehrávaly mimo naše město, vždy přistupovali s empatií a pochopením toho, co se odehrálo. Zmíním jenom Terezín, kam jsme vyslali naše hasiče, kteří pomáhali při povodních, nebo Bavorov. Potom představitelé těch měst přijeli poděkovat." Karel Míček ale rovněž upozornil, že také Frenštát pod Radhoštěm se dočkal pomoci od jiných ať už při povodni nebo při předloňském tragickém výbuchu plynu v domě, kdy na místě zemřelo pět lidí a strůjce výbuchu.

Starostka Leščišinová poznamenala, že právě Uherský Brod byl jedním z měst, jež reagovala do týdne od vyhlášení sbírky na pomoc obětem výbuchu, a stal se tak jedním z prvních měst, která v únoru 2013 přispěla do sbírky.

Pro vyjádření solidarity i zaslání příspěvku se vyslovil rovněž zastupitel Čestmír Mikeska. „Je to opět šílená tragédie, která postihla nevinné lidi. U nás to bylo v jiné rovině, tady vznikla veliká škoda, takže tady byla ta materiální pomoc nezbytná. Duševní a psychická újma se ale určitě nedá vyjádřit," řekl mimo jiné Čestmír Mikeska, na nějž reagovala starostka. „Byla jsem v kontaktu s panem starostou Uherského Brodu a nabídla jsem mu jakoukoliv pomoc. On poděkoval a řekl, že pokud budou potřebovat, tak se na nás obrátí," uvedla Zdeňka Leščišinová, načež nechala hlasovat. Pro poskytnutí příspěvku bylo devatenáct přítomných zastupitelů, Jiří Unruh se hlasování zdržel.

Starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar pro Novojičínský deník uvedl, že si daru a pomoci města Frenštátu pod Radhoštěm velmi váží. „Pomoc v této výjimečné výši je víc než výmluvným projevem hluboké účasti na tragédii, která se odehrála v restauraci Družba v Uherském Brodě dne 24. února 2015," sdělil Patrik Kunčar.

Stav účtu v Uherském Brodě byl v úterý v 16 hodin 1 274 834 korun.