Nezaměstnanost, problém, který náš kraj dlouhodobě sužuje, bude hlavním tématem dnešní veřejné diskuze nebo, chcete-li setkání u kulatého stolu v Kopřivnici. Zváni jsou na něj všichni, od absolventů škol, žen na mateřské dovolené až po ty, kteří se nějaké zaměstnání snaží najít dlouhodobě.

Informace o možnostech uplatnění na trhu práce se v zasedací místnosti desátého patra radnice začnou „rozdávat" od deváté hodiny ranní. Všichni příchozí budou moci diskutovat dvě hodiny, tedy do jedenácti.

Ačkoliv na setkání může přijít kdokoliv, radnice se jej rozhodla zaměřit zejména na jednu cílovou skupinu. Tou jsou mladí lidé do třiceti let věku. „Víme o problémech těch, kteří jsou evidováni na úřadu práce nebo budou brzy končit školu a shánění zaměstnání je pro ně aktuálním tématem. A protože takovýchto lidí přibývá, rozhodli jsme se setkání zaměřit hlavně na ně a jejich problémy," potvrdila informaci Lucie Petříčková z kopřivnické radnice.

Na setkání budou přítomni jak personalisté, tak odborníci z úřadu práce a odboru sociálních věcí, kteří poradí, jaké jsou možnosti aktivního hledání práce, dalšího vzdělávání, rekvalifikačních kurzů, získání živnosti a podobně. Kromě toho že se s lidmi pobaví o jejich konkrétních problémech, budou se snažit získat také zpětnou vazbu ohledně informovanosti: „Cílem setkání je mimo jiné zjistit, jaké informace cílová skupina potřebuje, zda jsou snadno dohledatelné a zda jsou prezentovány v dostatečné míře. Na základě těchto zjištění pak mohou dotčené instituce zlepšovat informovanost o svých agendách tak, aby odpovídala skutečným potřebám," doplnila koordinátorka projektu Zdravé město Kopřivnice Romana Bukovská.

Jestli vás tedy zajímá, jaké možnosti má nezaměstnaný, jak správně oslovit zaměstnavatele? Nebo kde získat nové zkušenosti, rekvalifikaci a podobně, přijměte pozvání pozvání města Kopřivnice. Účast na setkání přislíbila ředitelka kopřivnického pracoviště úřadu práce Eva Géryková, vedoucí oddělení zaměstnanosti Milan Tkáč, expertka na rekvalifikace Blahoslava Marková, personalistka Zuzana Jalůvková a další.