Domov Hortenzie se stal útočištěm pro řadu obyvatel nejen z Frenštátu pod Radhoštěm ale i okolí. Zájem o služby Domova je tak velký, že vedení tohoto zařízení bude budovu nejen modernizovat, ale také provede nádstavbu. Tím by se kapacita zvýšila o deset lůžek, organizace bude také nabírat nové zaměstnance. Rekonstrukce budovy by měla trvat o něco déle než rok. Mezitím budou klienti trávit čas v okolních Domovech.
Již od poloviny roku 2005 je připravován projekt humanizace domova a zkvalitnění podmínek života zdejších klientů. „Když jsem tady nastoupil v roce 2005 v létě, udělal jsem si přehled o Domově, co by všechno potřeboval, jakou modernizaci a vůbec, jak těm lidem ulehčit pobyt v Domově a zlepšit jim podmínky,“ začal ředitel organizace Jaroslav Šula. „Dnes máme sociální zařízení pouze na chodbách. Ti lidé, co už hůře chodí se tam ani nedostanou,“ přiblížil Šula nynější situaci v Domově.

Co se týče finanční stránky akce, bude přestavba s modernizací stát okolo padesáti milionů korun. Když ředitel žádal o příspěvek na kraji, bylo mu řečeno, že pokud se mu podaří sehnat peníze i jinde, kraj jej podpoří. „Jel jsem na ministerstvo práce a sociálních věcí a během roku jsme měli třicet milionů korun nachystaných a kraj splnil svůj slib a podpořil to dalšími dvaceti miliony, teď je to ve fázi, kdy se dokončuje prováděcí dokumentace, máme stavební povolení a od prvního záři bychom měli začít rekonstruovat,“ rozvedl Šula. Klienti, kteří zde v současné době bydlí a jsou jim poskytovány sociální služby Domova, se po dobu stavebních úprav budou muset vystěhovat. Jedná se pouze o dočasný krok. Ubytování zajistí Domovy v okolí Frenštátu pod Radhoštěm.

O klienty, kteří dostanou možnost bydlet v nově přistavěném patru, se bude starat personál Domova, který se příští rok rozroste o šest až sedm nových pracovníků. „Pokud budeme přijímat více klientů, chtěli bychom také zlepšit obslužné podmínky. Máme představu, že posílíme především pracovníky v oblasti péče o klienty,“ upozornil ředitel. Po provedení stavebních úprav v roce 2010 dojde ke zvýšení komfortu uživatelů a také citlivému doplnění architektury celé stavby. Třílůžkové pokoje budou zrušeny, klienti budou bydlet v jedno a dvoulůžkových pokojích. Mimo jiné budou mít obyvatelé také přístup k internetu, areál pak budou hlídat kamery.