„Vzhledem k tomu, že se na vrcholu Radhoště uskuteční už teď v pátek Slavnost svatých Cyrila a Metoděje, urychlily Lesy ČR dokončovací práce tak, že cestu v předstihu zpřístupnily pro pěší již na konci června, aby návštěvníci pouti měli na Radhošť co nejpohodlnější přístup" uvedl tiskový mluvčí Lesů ČR Zbyněk Boublík.

Kvůli nepříznivým klimatickým podmínkám musely Lesy ČR dokončení rekonstrukce za více než 5 milionů korun posunout, proto také o zmíněné pouti nebude možné umožnit vjezd na cestu obslužné dopravě.

„Hrozilo by poškození nového krytu vozovky položeného teprve minulý týden," poznamenal Zbyněk Boublík s tím, že pro úplné dokončení rekonstrukce ještě zbývá dokončit instalaci dřevěných svodníků a úpravu krajnic nové vozovky.

Podle Zbyňka Boublíka se na vrchol Radhoště dostane i obslužná doprava, která může využít alternativní trasy, například ve směru od sjezdovky na Radhošti či po lesní cestě Kuběnová. „V případě nezbytnosti nicméně umožníme v průběhu slavností vjezd na hřebenovku například vozům integrovaného záchranného systému, třeba sanitkám," uzavřel Zbyněk Boublík.