Její v pořadí již třetí ročník nabídne celkem čtyři témata, a to děti, školy a školičky pro měsíc září, v říjnu se fotografičtí nadšenci zaměří na sochy, sošky a fresky, třetí kategorií budou věže a věžičky a závěrečná část fotografického klání bude patřit tématu vrata, dveře a branky, s tím, že předání fotografií je možné vždy k 10. dni nadcházejícího měsíce.

Každý fotograf může do soutěže poslat maximálně tři snímky k danému tématu, ať už barevné či černobílé o velikosti minimálně 1800 x 1200 pix a s minimálním rozlišením 72 dpi, spolu se svým jménem, kontaktem a přezdívkou. „Fotografie musí být vytvořeny na území města Bílovce včetně místních částí,“ upřesnili k soutěži její pořadatelé.

Vybrané obrázky s požadovanými údaji lze posílat elektronicky na e-mail jiri.velky@bilovec.cz nebo je mohou zájemci donést osobně na flash disku do bíloveckého muzea ke stažení.

„Vyhodnocení ke každému tématu proběhne každý měsíc a vítězná fotografie bude otištěna v Bíloveckém zpravodaji s uvedením přezdívky autora. Po skončení celé soutěže, v březnu 2018, bude provedeno celkové vyhodnocení s vyhlášením tří nejlepších účastníků z každé kategorie a absolutního vítěze,“ doplnili organizátoři s tím, že ti nejlepší se mohou těšit na ocenění.