Ač drtivou většinu dlouhého života strávila ve voliéře, díky svému neuvěřitelnému mateřskému pudu pomohla odchovat stovky mláďat různých druhů dravců. ,

Její obrovský přínos nejlépe vystihují slova vedoucího stanice Petra Orla: „V případě odchodu zvířat na věčnost se to snažím nebrat nijak osobně, této smrti je kolem mne opravdu hodně a člověk se s tím musí umět vyrovnat, ne vše se dá prostě zachránit.

Nicméně odchod orlice Diny do orlího nebe je něco úplně jiného, od počátku byla součástí naší stanice, obrovská a zcela nenahraditelná pak byla její role v projektu Návrat orla skalního do České republiky," napsal na facebookovém profilu bartošovické stanice.

Dina odchovala za svůj život bezmála dvě stě mláďat dravců (káně lesní, jestřáb lesní, moták pochop a třiadvacet mláďat orla skalního).

Orlice Dina

„Měla neuvěřitelný mateřský pud a cit, se kterým jsem se jinak nesetkal. Matka Příroda si ji vzala v sobotu okolo šesté hodiny ranní. Do poslední chvíle se snažila zahřívat několikadenní adoptované orlí mládě, které je zcela v pořádku," dodal Petr Orel.

Orlice Dina byla nalezena 18. března 1977 zraněná postřelená z brokové zbraně v revíru na Kroměřížsku a pachatele se vypátrat nepodařilo. Tehdy šlo o tříletou orlici, zranění zanechalo trvalé následky a nebylo možné ji navrátit zpět do volné přírody.