Historie Kempu oderských nadějí, jak se tábor už druhým rokem jmenuje, sahá pět let nazpátek. Tehdy se tři nadšenci, kteří si dali název Oder- ské trio, rozhodli uspořádat takzvaný Týden sportu. „Bývalo to bez spaní, teď už to bylo podruhé i se spaním," připomněl jeden ze zakladatelů O- derského tria Radek Hendrych, o němž by se rovněž dalo hovořit jako o jednom ze „sedmi statečných".

Statečných proto, že letos už měli v kempu 39 účastníků, z nichž nejmladší měl kolem pěti let. „Bylo to na organizaci o dost náročnější než loni. Pro příští rok už asi budeme muset stanovit omezení, že tam budou děti od takových sedmi let výše," řekl Radek Hendrych, jemuž po celý týden zdatně sekundovali Jan Axman, Vlastimil Florik, Dušan Vahalík, Ondřej Lišifka, Richard Blaževič a Vladimír Kučák.

Stejně jako loni děti spaly ve velkém stanu a každý den je čekal bohatý sportovní program vyzkoušely si například stolní tenis, lukostřelbu, míčové hry, jízdu zručnosti na kole, běžecké soutěže a mnoho dalších různých sportovních disciplín. V každé z nich získávaly body za umístění. „Mě nejvíce bavil finský závod," pochvalovala si dvanáctiletá Iva s tím, že právě finský závod byl jednou z disciplín, ve které zvítězila.

Zpestřením kempu byly každodenní večerní besedy se sportovci. Letos do kempu zavítali fotbalista Libor Radimec, olympijský vítěz z roku 1980, Bořek Kopecký, mistr Evropy v muškaření, sourozenci Holčákovi, reprezentanti České republiky v judu, a Marek Rigó, orientační běžec. Jako správná sportovní akce se ani tato neobešla bez závěrečného vyhlašování vítězů. Tři nejlepší ve čtyřech věkových kategoriích dostali poháry, vítězové navíc i putovní pohár, každý účastník pak dostal tašku s upomínkovými předměty.

Podle Radka Hendrycha by se sportovní kemp sotva mohl uskutečnit bez finanční pomoci. „Opět nám přispěla Nadace Kousek po kousku, město Odry a místní drobní podnikatelé. Věříme, že se to podaří i za rok," uzavřel Radek Hendrych.