ATC Fulnek je sice agroturistické centrum, ale v podstatě funguje stejně jako bývalý autokemp, který zhruba před čtyřmi roky koupil od města nový vlastník. Jeho manželka sdělila Deníku, že letos fungují stejně jako loni, tedy bez novinek.

Otevřel 13. května a nabízí, stejně jako loni, více než 100 ubytovacích míst ve dvou- nebo čtyřlůžkových chatkách nebo vícemístných apartmánech. K dispozici jsou místa pro stany i karavany.

Michal Šubrt z Oder bral závod Epic 5 jako výzvu.
Pět triatlonů v pěti dnech byla výzva

NA NUDU NENÍ ČAS

Návštěvníci si mohou objednat snídani, večeři, polopenzi i plnou penzi, přímo v kempu je rovněž hospoda s čepovaným pivem a venkovním posezením.

Návštěvníci kempu se nenudí, k dispozici mají stolní tenis, k zapůjčení rakety na badminton, elektronické šipky, kuželky, kola, koloběžky, dětský bazének a také sítě na nohejbal a volejbal, které mohou využít na hřišti v areálu.

Mohou si objednat prohlídku biofarmy, prohlídku pamětihodností města Fulnek nebo jeho blízkého okolí s průvodcem. Další možností je i projížďka na koních.

Letos bez novinek, ale v příštím roce chtějí vybudovat pro návštěvníky nový plážový volejbal. Řeč je o autokempu v Mořkově, kde by pak v následujícím roce chtěli ještě vybudovat minigolf.

Kamera. Ilustrační foto.
Kamer v ulicích více nebude. Sledovací kapacity jsou plné

KOUPALIŠTĚ, LES I HŘIŠTĚ

O návštěvníky se ale v Mořkově nemusí obávat, velkým lákadlem je totiž už léta koupaliště přímo v areálu, které navíc nedávno prošlo revitalizací. Součástí kempu je i dětské hřiště.

„Je to na konci vesnice, kde je relativně klid, v blízkosti je les, pořádáme tam, i ve spolupráci s obcí, různé kulturní akce," vyzvedla výhody kempu provozovatelka Iveta Skybová a dodala, že blízko je vlaková stanice odkud je možno jezdit na výlety, například do nedalekého Štramberka. Kemp má ubytovací kapacitu v chatkách 42 míst, dále rovněž poskytuje místa pro stany i karavany.

Autokemp ve Frenštátě pod Radhoštěm už několikrát bodoval v různých celorepublikových soutěžích. Letos se návštěvníci mohou těšit na opravené chatky, sprchy, sociální zařízení. Zjednodušené je rovněž přihlášení k ubytování v kempu, který je otevřený už od půli dubna.

„Ubytovaní na pět a více nocí mají dva volné vstupy do nedalekého aquaparku, pokud ještě není otevřený, dáváme dva vstupy do krytého bazénu," upozornila recepční Michaela Šebetovská s tím, že pro ubytované návštěvníky jsou kulturní akce pořádané v areálu autokempu zdarma. Přímo v kempu je občerstvení s posezením, podobně jako v Mořkově, v obou kempech je také dost příležitostí, jak se zabavit, stejně jako možnost celodenní stravy v blízkých restauracích.

Ilustrační foto.
Bývalý dům dětí konečně našel kupce