Ruch kolem knih všemožných titulů odstartuje v muzeu v devět hodin ráno. Pořadatelé akce přivítají každého s otevřenou náručí.

„Přijít může opravdu každý, kdo najde ve své knihovně knihy, časopisy a další tiskoviny, které se mu již z nejrůznějších důvodů nehodí. Stačí je přinést a pokusit se je u nás prodat, vyměnit či věnovat komukoli, s kým se zde potká.

Srdečně zváni jsou samozřejmě také ti, kteří nic nenabízejí a naopak nějaký zajímavý knižní titul hledají," vysvětlil jednoduchý princip burzy vedoucí Lašského muzea Pavel Dvořák, s tím, že vítána je také nabídka nejrůznějších knižních výrobků, jako jsou záložky, obaly a další věci související s četbou a knihami.

„Jediné upozornění máme pro ty, kteří by měli zájem přinést k nám větší množství knih. Z organizačních důvodů by měli tito lidé raději kontaktovat muzeum předem," doplnil informace kurátor.

Sobotní kopřivnická knižní burza se shodou okolností spojí s další ve městě velmi oblíbenou akcí. „Šťastnou náhodou se datum naší čtvrté burzy sešlo s datem pořádání tradičního kopřivnického blešího trhu, kde bude možné pořídit další zajímavé poklady. Nezapomeňte se proto na cestě od nás či k nám zastavit i v Katolickém domě," doplnil Pavel Dvořák.

Šestý bleší trh „Pošli to dál" bude v Katolickém domě Kopřivnice probíhat od 8 do 16 hodin, knižní burza pak skončí až ve chvíli, kdy dojdou nabízené knižní tituly.

Burza knih je v Kopřivnici stále oblíbenější akcí. Svědčí o tom nejen účast, ale zejména ohlasy samotných prodávajících i nakupujících. „Měl jsem v knihovně knihy po prarodičích. Při stěhování jsem zjistil, že je nemám kam dát, tak jsem se rozhodl udělat jimi někomu radost," uvedl na třetím ročníku jeden z prodávajících.

Paní Ema naopak burzu navštěvuje pravidelně: „Na burzu chodím ráda a zatím se mi nestalo, abych si z ní něco neodnesla."