Rekordní počty lidí se zúčastnily akce Česko zpívá koledy s Deníkem v Novém Jičíně a ve Frenštátě pod Radhoštěm. V každém z těchto měst se zapojilo okolo šesti stovek lidí. Vystupující sbory a tělesa společně s lidmi vytvořili skvělou atmosféru.

Podobná atmosféra panovala rovněž na mnoha místech. Ve Frenštátě pod Radhoštěm dokonce několik přítomných seniorů neodolalo a pustilo do tance.

V Novém Jičíně přípravky sboru Ondrášek – Kulihrášek a Rarášek pod vedením sbormistra Josefa Zajíčka opět ukázaly, že akce Česko zpívá koledy si bez nich už sotva kdo umí představit „Pan sbormistr Zajíček je fakt profík,“ ocenila přístup sbormistra paní Lenka, která se akce Česko zpívá koledy zúčastnila pokaždé – v Novém Jičíně tedy už pošesté.

Ještě než udeřila na příborském kostele Narození Panny Marie osmnáctá hodina, bylo jasné, že se ze zpívání koled stala v Příboře adventní tradice. Přibližně tři sta zpívajících všech generací se na náměstí Sigmunda Freuda sešlo ještě před oficiálním začátkem akce a společně s dětským sborem naladily hlasy na oblíbené koledy. „Přišla jsem na koledy potřetí, letos sice sama, ale i tak si to užívám. Je to pěkné zpestření,“ pochvalovala si paní Jarmila se zpěvníkem v ruce.

Kolem tří stovek lidí se sešlo ke zpívání také v Bílovci. „Akce se mi velice líbila, byla jsem zpívat s dětmi a také ony byly nadšené. Akce se účastním podruhé, a pokud vyjde čas, přijdu si zazpívat i příští rok,“ zhodnotila letošní ročník akce Česko zpívá koledy Zuzana Krupová z Bílovce.

Ve Studénce bylo možná ještě o padesát lidí více a panovala tam tak dobrá nálad, že se hrálo a zpívalo i po odzpívání koled.

Okolo stovky lidí se sešlo na premiérovém zpívání koled ve Fulneku., kde ke zpěvu pomohla kytara, trubka i triangl. V nedalekých Vrchách zpívalo asi 40 lidí, kolem padesáti lidí si zazpívalo v Domově Duha v Novém Jičíně, okolo šedesáti v Kuníně a zpívalo se i ve frenštátském Domově Hortenzie.

Příští rok se uskuteční akce Česko zpívá koledy s Deníkem 12. prosince.