Celý tento týden se na jednom z hlavních silničních tahů v Kopřivnici nesl ve znamení přípravných prací. Ještě před samotným zahájením pokračování rekonstrukce Štramberské ulice tam stavbaři provedli kontrolu kanalizace, postarali se o úklid inkriminovaných ploch a také obnovili dočasné dopravní značení. Stavební práce na modernizaci ulice se tak naplno rozjedou v nadcházejícím posledním březnovém týdnu.

Podle informací z Městského úřadu v Kopřivnici se opravy jako první dotknou úseku mezi Restaurací Pod kaštany a Základní školou Floriána Bayera.

„Prostory naproti Restaurace Pod kaštany, kde se nachází autobusový záliv, včetně parkoviště a chodníku před Základní školou Floriána Bayera budou nově vydlážděny," přiblížil průběh stavebních prací vedoucí oddělení investic kopřivnické radnice Martin Lapčík a dodal, že tyto práce by měly být dokončeny v průběhu května.

ČTĚTE TAKÉ: Valašská rally 2017: Po okrskách na plný plyn

Současně s dlážděním dojde také na odstranění kostek mezi ulicemi Erbenova a Dvořákova a stejně tak se pracovníci stavební firmy pustí do rekonstrukce kanalizace, v rámci níž provedou také opravu poklopů a uzávěrů na přípojkách vodovodu. S těmito pracemi musejí počítat obyvatelé domů v úseku od křižovatky ulic Štramberská a Pabla Nerudy až po křižovatku s ulicí Janáčkovou.

Přestože opravy této významné dopravní tepny ve městě přinesou značné komplikace především motoristům, úsekem bude možné s opatrností projet. „Nechceme cestu kvůli pracím uzavřít úplně. Pokud to technologie provádění umožní, budeme fungovat ve stejném režimu jako loni," vysvětlil Martin Lapčík s tím, že doprava zde bude řízena semafory.

Jinak tomu ale bude při rekonstrukci kanalizace v již zmíněné lokalitě, tam na dopravní omezení upozorní přechodná značení. „Omezení v dopravě bude řešeno formou vymezení pracovních míst svislým přechodným značením bez použití semaforu," potvrdil vedoucí oddělení investic a na závěr dodal, že hlavní stavební práce by se měly na tomto úseku rozjet přibližně začátkem června. Bude ale také záležet na počasí.