První účast na mezinárodním tanečním festivalu letošního roku mají za sebou členky kopřivnické taneční skupiny Thara. V lednu zabodovaly na festivalu Wien 2013, který se konal v rakouské metropoli.

Na pohárové soutěži bylo k vidění mnoho tanečních forem, od klasického baletu, přes tance etnické až po moderní. Vysokou úroveň zajišťovala účast tanečníků všech věkových kategorií z šesti evropských zemí. V konkurenci se kopřivnické tanečnice neztratily a porotu svými výkony zaujaly. Jejich vystoupení odborníci ohodnotili medailemi za sólo, duo i skupinové disciplíny. „Domů jsme si přivezly čtyři vítězné poháry ze soutěže skupin, a to nejen z orientálních, ale i latinsko-amerických tanců, flamenca a muzikálových tanečních forem," potvrdila vedoucí kopřivnické taneční skupiny Thara Miroslava Břusková.

S výkony svých svěřenkyň je Miroslava Břusková na výsost spokojená. „Mám radost vždy, když jsou spokojeny mé tanečnice a jejich rodiče. Letos na Dance festivalu ve Vídni jsme měly to štěstí být součástí pohárové soutěže. Navíc náš tým vyhrál a se všemi slavnostními poctami převzal vítězné poháry a krásné medaile. Přirozená radost se tak znásobila hned několikrát," ohodnotila výsledky Miroslava Břusková s tím, že při vyhlašování se žádná z tanečnic neubránila velkým emocím a euforii. „Všechna děvčata se cítila v moment vyhlášení jako hvězdy. Vzhledem k tomu, že ne každé z nich se podaří v jejich dospělém životě takto na okamžik zazářit, jsou tyto vzpomínky jedinečné, nezapomenutelné a motivující," přiznala upřímně umělecká vedoucí.

Kladné ohodnocení mezinárodní poroty zajistilo kopřivnickým tanečnicím to, že patří mezi mezinárodní elitu. „Díky tomu můžeme reprezentovat nejen naše město, okres nebo kraj, ale také Českou republiku," shodují se oceněné tanečnice. Jedním dechem dodávají, že ani po tak velkém úspěchu je nějaký závratný odpočinek nečeká. Období plesů a masopustu mají každoročně nabité. „Zatím máme volný jen jeden víkend v měsíci, a jakmile skončí plesy a podobné akce, začneme s přípravou na další jarní soutěže. Už v dubnu nás čekají regionální a moravská kola Dance Live Tour, a potom samozřejmě další mezinárodní festivaly," prozradila plány taneční skupiny Thara Miroslava Břusková.