Koupaliště ve Freudově městě již od roku 1993 provozuje společnost Ricco a během let zde vznikl zábavný areál, kde lidé nemusí zdaleka jen odpočívat u vody. Vyzkoušet je zde možné aquazorbing, součástí je minigolf, nechybí nafukovací atrakce na vodu a je možné si zasportovat například při zumbě.

U příležitosti výročí otevření se bude konat několik akcí. Ta hlavní se uskuteční 1. července. „Uděláme takový průřez těmi dvaceti lety," řekl Deníku provozovatel Rudolf Korčák s tím, že si v tento den všichni, kteří na koupaliště v ulici Leoše Janáčka dorazí, připomenou, co všechno se zde v jednotlivých letech stalo. Nebude chybět bohatý program pro dospělé i děti. Letos se areál otevírá v sobotu 26. května a návštěvníci si za vstup zaplatí o něco více než loni. „My jdeme s cenou nahoru, protože se služby jednak zkvalitňují a něco udělalo také zvýšení DPH," vysvětlil Rudolf Korčák. Přesto však mohou lidé ušetřit, neboť mohou využít pestrou škálu slevových akcí, ať už na internetu na slevomatu nebo v rámci permanentek. „Ta nabídka je tak široká, že člověk nemusí být vázaný pouze na jednotlivé vstupné, ale může využít nejrůznější slevy. My jsme sice podražili, ale na druhé straně nabízíme tolik možností levnějšího vstupné, že je z čeho vybírat," upřesnil provozovatel.

Návštěva příborského koupaliště však nemusí zůstat pouze u koupání. Rudolf Korčák nabízí také doprovodné programy a jedním z nejzajímavějších je noční prohlídka hřbitova za svitu loučí a petrolejových lamp. Při nich průvodce vypráví historky a seznamuje odvážné s historií města. „Myslím, že nic podobného není v okrese ani v kraji," dodal na závěr Rudolf Korčák.