Letošní konference, s podtitulem Z praxe do praxe aneb sestry sestrám, se zúčastní nepostradatelný zdravotnický personál z Moravskoslezského kraje a okolí a zabývat se budou například otázkami strachu z bolesti u dětí nebo významem klinické praxe u sester.

„Konference je přístupná všem nelékařským zdravotnickým pracovníkům, zejména je ale určená dětským sestrám, pro které jsme speciálně sestavili obsahovou náplň konference. Celkově očekáváme účast okolo šedesáti posluchačů a pětadvaceti přednášejících, a to především z Moravskoslezského kraje," přibližuje složení účastníků Miroslava Vaňková, koordinátorka akce a vrchní sestra transfuzního oddělení Nemocnice Nový Jičín.

Konferenci spolupořádá právě novojičínská nemocnice a na zámku v Kuníně se uskuteční v průběhu sobotního dne celkem šestnáct přednášek a bude zde vyhrazený i čas na diskuzi.

„Konference je rozdělená do čtyř bloků, kdy po každém bloku následuje prostor pro diskuzi a přestávka. Tematicky se přitom v rámci přednášek zaměřujeme především na novinky a zajímavosti v oboru, včetně těch kontroverzních. Chybět proto nebudou například témata péče o dítě z jiné kultury, fytofarmakologie, nebo duševní zdraví v kontextu ošetřovatelské praxe," doplňuje Miroslava Vaňková.

Mezi další organizátory patří Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě a Ústav ošetřovatelství. „Konference je zařazena do systému kontinuálního vzdělávání s bodovým ohodnocením," dodala mluvčí Nemocnice Nový Jičín Radka Miloševská.