Někdo ven? Mladí městu Kopřivnice 2015. Tak zní názvy dvou letních akcí, jejichž průběh v těchto dnech vyhodnotila kopřivnická radnice. Výsledek? Úspěšná akce, ve které hodlá město i nadále pokračovat.

„Na projektu, který kopřivnickým dětem a náctiletým nabídl o letošních letních prázdninách program, spolupracovaly kromě radnice také některé místní sportovní kluby a kulturní sdružení. Z jedenácti akcí se podílely na spoluorganizaci deseti," oznámila mluvčí města Jana Hromočuková.

U této příležitosti vznikl také nový facebookový profil akce Někdo ven? pro nejrychlejší a nejsnadnější komunikaci. „Velmi se osvědčil," pochvaluje si mluvčí, s tím, že během dvou měsíců se do něj přihlásilo šest set padesát uživatelů této sociální sítě.

„Mladí na Facebooku komunikovali a soutěžili o ceny, každý čtvrtek se scházeli na akcích a prostě se o prázdninách bavili. Radnice míní projekt Někdo ven?, stejně jako zmíněný facebookový profil, zachovat a pomocí něj oslovit další mladé obyvatele města. Stávající fanoušky chceme informovat o akcích, které se během roku uskuteční a které by je mohly zajímat," uvedla Lenka Heráková, manažerka volnočasových aktivit.

V rámci druhého projektu, Mladí městu Kopřivnice 2015, si mohli zájemci z řad mladých přes léto vydělat nějakou tu korunu. Brigády byly po kladných zkušenostech z loňského roku rozšířeny, a možnost prázdninového přivýdělku tak dostalo na pětadvacet místních středoškoláků. S prací většiny mladých byla kopřivnická radnice velmi spokojena. „Vybraní středoškoláci během tří dvoutýdenních turnusů brigád provedli především údržbové práce ve sportovních areálech, natírali zábradlí a městský mobiliář, uklízeli dětská hřiště či ořezávali větve v příměstském lese," sdělil vedoucí odboru životního prostředí Hynek Rulíšek.

Protože měly oba letní projekty v Kopřivnici velký úspěch, hodlá v nich radnice pokračovat i o příštích prázdninách.