Sobotní počasí s dopoledními teplotami okolo nuly vylákalo na sjezdovky spousty malých i velkých lyžařů, také snowboardistů a bobistů. Vybrat si mohli hned z několika svahů lehké či střední obtížnosti.

V provozu je tam aktuálně čtyři sta metrů dlouhá sjezdovka H1, lyžuje se také na o něco kratším svahu H2, k dispozici je i sjezdovka H4 a také oba dětské svahy. Naopak ti, kteří lyžování příliš neholdují, zamířili na kopec pro sáňkování či bobování, jenž disponuje vlastním lanovým vlekem.



O víkendech a jarních prázdninách, které na Novojičínsku právě začínají, funguje v areálu v případě příznivých sněhových podmínek také lyžařská a snowboardová škola. A jak Deníku uvedla jedna z místních instruktorek, zájem o to, naučit se lyžovat, je i letos obrovský.

„O lyžařskou výuku je veliký zájem, menší pak o snowboardovou, ale i tyto kurzy se standardně zaplní,“ potvrdila instruktorka Tereza Otýpková s tím, že zhruba osmdesát procent přihlášených tvoří děti ve věku do desíti let. Zarezervovat si své místo mohou zájemci přes webové stránky Heiparku.