Původní předpoklady přitom mluvily o částce 2,3 milionu korun, ale sumu se městu nakonec podařilo srazit díky elektronické aukci. Práce v současné době už probíhají na ulici Svatopluka Čecha, kde se kromě osvětlení rekonstruuje i místní rozhlas. A nějakou dobu to potrvá. Odhad je do první poloviny června, a proto musí obyvatelé v této části Nového Jičína počítat k s částečnými výpadky osvětlení.

„Stávající sloupy se svítidly jsou již technicky nevyhovující, město je proto nahradí modernějšími a výkonnějšími," řekla mluvčí radnice Marie Machková. Na ulici Svatopluka Čecha, v místě od kruhového objezdu na tzv. Malém náměstí až po Suvorovovu ulici, bude postaveno třináct nových sloupů místo původních šestnácti. „Protože energetická společnost tady současně provádí pokládku plynového potrubí, nelze zajistit, jako v jiných ulicích, kde se veřejné osvětlení rovněž mění, aby byla komunikace trvale osvětlena v celém svém úseku. Za částečné výpadky se omlouváme," vysvětlila Blanka Zagorská z odboru majetku, rozvoje a investic.

Kromě zmíněné lokality dojde ke stejným úpravám následně také na Machově ulici, přesněji od rondelu u hasičské zbrojnice po ulici U Jičínky. Chodcům zde bude na cestu brzy svítit deset sloupů, tedy o dva méně než teď. Již loni byly vyměněny silniční a parkové lampy např. v ulicích Suvorovova, K. Čapka a Mendlova. Desítky lamp byly vyměněny také v rámci regenerace sídliště Bezručova Riegrova a sídliště Dlouhá.

„Projekt na obnovu osvětlení v těchto dvou ulicích počítal s náklady 2,3 milionu korun. V elektronické aukci se městu podařilo cenu snížit na 1,4 milionu korun," upřesnila Machková.