Zimní stadion ve Frenštátě pod Radhoštěm se v posledních letech stával spíše „plným pytlem problémů". Technologicky je poměrně zastaralý, navíc není zastřešený, a ani zázemí není nic moc. Možná i to byly důvody, proč před několika roky skončil ve městě soutěžní mužský hokej. V loňské sezoně navíc dostal majitel a provozovatel zimního stadionu, TJ Frenštát, další ránu, a to v podobě poruchy na chladicím zařízení. Kromě žádosti o příspěvek na provoz tak „sportovci" chtěli ještě dotaci ve výši 190 tisíc korun na opravu poruchy, aby se vůbec letos v zimě mohlo bruslit.

„Požadavkem TJ se zabývala městská rada, která doporučila převést areál zimního stadionu do majetku města. Předseda TJ Jiří Novotný a výbor jednoty se sešli a souhlasí s bezúplatným převodem do majetku města," nastínila na červnovém zasedání frenštátských zastupitelů starostka Leščišinová, jež hned dodala, že radní si uvědomují, že to bude poměrně výrazný zásah do rozpočtu města.

Pro byl okamžitě zastupitel Jan Břuska, stejně jako další zastupitel Karel Míček. „Když spojíme síly, tak se nám to může podařit," řekl Karel Míček a naznačil, že by objekt mohl být v budoucnu multifunkční.

K případnému převzetí zimního stadionu se kladně vyjádřil také radní Alois Jaroš, avšak jeho kolega, radní Jiří Jurek, byl proti a považoval převzetí za velké ekonomické riziko. Obdobně se vyjádřil také místostarosta Pavel Mička.

Místostarosta Mička spatřoval problém v tom, že po převzetí bude město, stejně jako doposud, přispívat na provoz. „A ještě budeme platit deset milionů korun, nebo kolik, za rekonstrukci. Za deset milionů máme tři a půl kilometru normované cyklostezky nebo šest set parkovacích míst. Občanů se na názor nikdo neptal. Nemohu tento hazard v rozpočtu města doporučit," nechal se slyšet místostarosta Mička.

Padl i návrh na odročení, aby byl čas na vypracování posouzení ekonomického vývoje v budoucnu. Předseda TJ Jiří Novotný ale upozornil, že při odročení to bude projednávat až zářijové zasedání zastupitelstva, což by mohlo být pro nastávající sezonu pozdě. Polemiku utla starostka, když vyhlásila přestávku a svolala zástupce všech stran a seskupení. Po přestávce se zastupitelé konečně přiblížili k hlasování. „Je to bolestné rozhodnutí, ale je klíčové pro to, zda se tady bude nebo nebude bruslit," poznamenala Zdeňka Leščišinová. Třináct zastupitelů bylo pro převzetí, čtyři proti a dva se zdrželi hlasování.