Desetileté výročí

Kampaň kopřivnická radnice spojí s významným výročím. Město automobilů totiž v letošním roce slaví deset let od té chvíle, co se připojilo k takzvaným Zdravým městům. A co pořadatelé obyvatelům i návštěvníkům během následujících týdnů nabídnou? „Evropský týden mobility se zaměřuje hlavně na podporu udržitelných druhů dopravy a zdravého životního stylu. Proto bude její nedílnou součástí například turistický pochod okolím Kopřivnice, noční cyklistická vyjížďka na Javorník nebo několik běžeckých závodů pro děti i dospělé. Tím stěžejním bude samozřejmě Běh rodným krajem našeho slavného rodáka Emila Zátopka, který jako vždy odstartuje Dana Zátopová," prozradila koordinátorka Projektu Zdravé město a místní Agenda 21 Ivana Rašková.

Jak se v Kopřivnici stalo dobrým zvykem, v bohatém programu nebudou chybět ani běžecké akce pro žáky základních nebo i mateřských škol, Lidový běh a tradiční Běh dětí Kopřivnicí. „Na své si přijdou také milovníci modelů na dálkové ovládání i všichni, kdo si chtějí nakoupit čerstvé potraviny přímo od výrobců a pěstitelů. Pro ty jsme připravili oblíbený farmářský trh," doplnila chystané aktivity Ivana Rašková.

Město je naše společné hřiště

Také letos kampaň doplní jedna ryze kopřivnická záležitost, a to informačně-diskuzní setkání Město je naše společné hřiště. To nebude zaměřeno pouze na představení realizovaných a plánovaných projektů, ale také připomeneme významnou událost. „Před deseti lety schválilo zastupitelstvo města přistoupení Kopřivnice k Projektu Zdravé město a místní Agenda 21, v rámci kterého dodnes probíhají různé kampaně, diskuze či veřejná projednávání. Při této příležitosti připravujeme na středu 25. září celodenní program plný informací i zábavy, který vyvrcholí koncertem známého českého zpěváka Xindla X," prozradila Ivana Rašková s tím, že desetiletou existenci Zdravého města Kopřivnice připomene i výstava fotografií ve vestibulu radnice.

Mezi akce, které můžete v nejbližších dnech v městě automobilů navštívit, patří nejen zmíněná fotografická výstava, která je ve vestibulu tamního městského úřadu k vidění už od pondělí 9. září, ale také další ročník oblíbeného farmářského trhu, kterému bude patřit pátek 13. září. V sobotu 14. září se všichni turisté mohou vydat na Pochod všech generací za krásami Kopřivnice a okolí nebo vyrazit na Noční javorníkování na kolech.