Silnice vedoucí od křižovatky s ulicí Dukelská, přes ulici Opavská a dále přes celou obec Stará Ves volala po důkladné rekonstrukci již několik let. Až letos se konečně místní obyvatelé, ale také všichni, jež míří přes Skřipov do Opavy, dočkali.

„Rekonstrukce opěrných zdí, mostů, propustků a komunikace ve Staré Vsi je asi největší probíhající investiční akcí, která s sebou přináší i nemalá dopravní omezení. Investorem je Moravskoslezský kraj, který po několika jednáních a urgencích ze strany vedení města vyčlenil finanční prostředky na realizaci této významné akce," řekl k právě probíhajícím pracím na silnici Petr Klimek, starosta Bílovce.

Rekonstruovaný úsek měří něco přes šest kilometrů a končí na hranici okresu Opava. „Povrch dvoupruhu vykazoval velmi významné poruchy a vzhledem k tomu, že se jedná o komunikaci, která plní nezastupitelnou roli v dopravní obsluze území okresu Nový Jičín a zajišťuje dopravní obsluhu oblasti mezi Bílovcem a Skřipovem, byla navržena a schválena do projektu oprav silnic," popsala situaci Šárka Vlčková, mluvčí Správy silnic Moravskoslezského kraje.

Složitá část

Součástí prací je, kromě rekonstrukce vozovky, i oprava sedmi propustků, stavební úpravy jednoho mostu přes místní potok a výstavba opěrných zdí. „Ta je zde technicky i časově velmi náročná," uvedla dále mluvčí silničářů.

I když se musí lidé, jež stavbou projíždějí, obrnit velkou trpělivostí, vesměs probíhající opravu kvitují. „Cesta byla v katastrofálním stavu, místy byla propadlá, stála v ní voda a kanály taky moc nefungovaly, takže jsem rád, že ji konečně opraví. Sice je to teď kolikrát o nervy, když stojím na semaforu půl hodiny, protože cestu zablokuje bagr, ale dá se to přežít," okomentoval modernizaci jeden z tamních obyvatel.

Nejen on si již brzy bude moci oddychnout, hotovo by totiž mělo být již v říjnu. Celkové náklady na rekonstrukci se vyšplhaly na zhruba 84 miliony korun.