Dvě stě dnů. Tolik mají stavební firmy na to, aby za bezmála sedmdesát milionů korun opravily krytý bazén v Novém Jičíně. Práce zedníků se dotknou střechy, bazénku pro kojence i saun, v následujících měsících dojde i k zateplení objektu či k výměně vzduchotechniky.

„Provoz naopak už zahájilo venkovní koupaliště. To bude otevřeno po celou sezonu až do poloviny září. K dispozici pouze nebude hřiště pro plážový volejbal a přítomnost pracovních strojů může snížit komfort rekreace," informovala mluvčí radnice Marie Machková.

Nové filtry

Venkovní bazén je otevřen denně od 10 do 20 hodin. Teplota vody, která má být díky nové soustavě filtrů za 1,5 milionu korun průzračně čistá, dosáhla v prvním červnovém týdnu ideálních 25 stupňů Celsia. „Návštěvníky koupaliště bych chtěl vzhledem k probíhající rekonstrukci sportovní haly požádat o trpělivost a toleranci. Kvůli stavebním pracím zároveň nebude možné parkovat v ulici Novosady," řekl starosta Nového Jičína Jaroslav Dvořák.

Stavební rušno v areálu sportovní haly bude až do prosince, kdy má rekonstrukce za 68 milionů korun skončit. „Kromě střechy projde renovací i vzduchotechnika a klimatizace. Přibudou nové požárně bezpečnostní prvky a zateplí se zděná fasáda budovy, " uvedla Olga Veverková z odboru majetku, rozvoje a investic s tím, že tato etapa rekonstrukce přináší hlavně zásahy do budovy. „Letos, v rámci probíhající přestavby, už ale dodáme nové nerezové bazénky k saunám a větší prostor a nerezovou vanu získá i bazének pro kojence," doplnila Blanka Zagorská z odboru majetku, rozvoje a investic.