„Bohužel, nedalo se nic dělat," podotkla k příčině úmrtí zdrcená matka, muže. O tom, nakolik měla příčina úmrtí jejího syna souvislost s událostí a následky ze 17. února 2013, redakce nechce spekulovat.

K tragédii v domě číslo 39 došlo nad ránem. „Manžele v sousedství Antonína Blažka, který byl strůjcem výbuchu, probudil zápach plynu. „Syn otevřel a říkal, že viděl Blažka, jak jde ze sklepa. Ptal se ho, co tam vyvádí, snacha byla v chodbě, a pak to začalo bouchat," vzpomínala rok po události matka muže, jenž utrpěl vážné popáleniny, stejně jako její snacha. Ta byla popálená na devadesáti procentech těla. Jejich děti vyvázly z výbuchu jako zázrakem téměř bez zranění. „Vnuka ten výbuch nějak odhodil a vnučku to shodilo i s peřinami na zem, ona zůstala v těch peřinách. Vnuk ji vytáhl a syn ta děcka vyházel z balkonu," dodala tenkrát dnes zarmoucená matka.

Její snachu již dříve propustili z nemocnice, její syn strávil mnoho týdnů v nemocnicích, poslední měsíce byl rehabilitačním ústavu v Hrabyni.

Při výbuchu plynu, který v domě Antonín Blažek úmyslně nahromadil, zemřel on sám a pět dalších nevinných lidí, z toho tři děti.

Na základě doporučení statika město nechalo zbytky domu srovnat se zemí, narušenou statiku měly i další dva domy, které musely projít opravou. Na místě jedné z největších tragédií tohoto druhu v České republice jsou dnes vysázené stromy.