„V jejím průběhu budou moci zájemci (stejně jako v loňském úspěšném roce) každý týden navštěvovat přednášky zaměřené na zcela nová témata z oborů historie, archeologie, národopisu, biologie a ochrany kulturního i přírodního dědictví.

Tedy oborů, které svým zaměřením dokumentují a zkoumají lidský životní prostor a prostředí formované a přetvářené rozmanitými podobami lidských projevů i činností," vysvětluje Muzeum a pamětní síň Sigmunda Freuda v Příboře, jež spadá pod Muzeum Novojičínska.

Mezi jeho hlavní poslání patří dokumentační a výzkumné aktivity a odbornost jednotlivých přednášek garantují jak pracovníci Muzea Novojičínska, tak i odborníci z jiných muzeí, univerzit a specializovaných institucí.

Podzimní soubor jedenácti přednášek bude probíhat každé pondělí v konferenčním sále Piaristického kláštera vždy od 9.00 do 10.45 hodin a muzejní škola se uskuteční od 26. září do 5. prosince. Pracovníci muzea budou závazné přihlášky přijímat v klášteře v pondělí 5. září (od 8.00 do 16.00 hod.) a cena pásma přednášek je 250 korun.

Muzeum upozorňuje, že kapacita je omezena počtem 55 osob a samotná přihláška je platná po zaplacení kurzovného.

„V rámci muzejní školy se bude možné přihlásit na školní výlet do Opavy a okolí. Program bude upřesněn a výlet se uskuteční v termínu 12. října 2016. Cena je 300 korun a zahrnuje dopravu a vstupy do areálů," poznamenávají příborští organizátoři.