Mezi výstřely byla vždy několikasekundová pauza. Do obce byla okamžitě povolána zásahová jednotka s transportérem. 

Té se podařilo pachatele nakonec dopadnout. Policisté okolí neprodyšně uzavřeli a doporučili lidem nevycházet z domů.

Mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková potvrdila dvě oběti a jednoho zraněného s tím, že útočníkovi ihned střelné zbraně zabavili. Podle informací redakce oběťmi jsou 74letý muž a jeho 17letá vnučka. Těžce zraněna byla 71letá žena, manželka zastřeleného.

„Lékaři již nemohli pomoci dvěma osobám, staršímu muži a mladé ženě. Ošetřena byla vážně zraněná žena. S poraněním střelného charakteru ji záchranáři transportovali na heliport do Frýdku-Místku. Tam pacientku převzali letečtí záchranáři a zajistili přepravu do Fakultní nemocnice Ostrava," upřesnil mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Jak dodal, posádka ošetřila také 31letého muže, který měl oděrky horních končetin a hlavy. V péči záchranářů byla i 46letá žena, jež nejevila známky fyzického zranění, ale akutní stresové reakce.

„Ten útočník měl údajně tři střelné zbraně. Ještě před dopadením si prý podřezal žíly. Je to šílený případ, který se v naší obci ještě nikdy nestal," těžce hledali slova sourozenci Sabina a Daniel Kotulovi z Raškovic.

„Já jsem vůbec nevěděl, co se tady děje. Kvůli policejním zátarasům se nemůžu dostat domů. Budu muset být nějakou dobu u kamaráda," řekl redaktorům Jiří Kacíř.

Otřesen byl i starosta obce Jiří Blahuta. „Střílelo se v domě pod školkou. Sám toho moc nevím… Měli by tu být dva mrtví, jeden zraněný, střelce už policie má," uzavřel starosta.

Ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel nechtěl upřesnit, kde přesně policisté střelce zadrželi a zda kladl odpor. Nepotvrdil ani to, jestli zbraně byly legálně či nelegálně držené. 

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU