Všechny vleky jsou i o prvním březnovém víkendu v provozu na Pustevnách v Beskydech. V pátek dopoledne zde bylo mírně nad nulou a na svazích leželo až sedmdesát centimetrů sněhu, mimo sjezdovky dokonce ještě o deset více.

Kromě toho si na své přijdou také milovníci bílé stopy. „Pro běžkaře byly upraveny všechny lyžařské běžecké tratě v oblasti Pusteven a jsou velmi dobře sjízdné. Dneska budou znovu postupně běžecké tratě strojově upravovat,“ informuje Skialpin Pustevny. Lyžaři, kteří budou jezdit na Velké sjezdovce, přepraví zpět na Pustevny speciální skibus.

Srandisté obsadí dnes pro změnu areál v Tošovicích, v HEIparku, kde se v závěru zimy konají oblíbené Recesistické závody. „Soutěžit se bude ve sjezdu na čemkoliv z kopce a ve sjezdu na bobech. Závodů se může zúčastnit každý bez rozdílu pohlaví nebo věku, stačí pouze kousek odvahy,“ řekl manažer Jiří Šindler. Startovné je zdarma a pro nejlepší jsou připravené lákavé ceny. V místní restauraci mohou návštěvníci okusit také zabíjačkové pochoutky. Navíc od prvního březnového dne je lyžování na posledním sněhu letošní zimy za 200 korun za celý den. „Provoz kluziště v HEIparku byl z technických důvodů, kvůli nepříznivému počasí, pro letošní sezonu uzavřen. Už teď se ale těšíme na zahájení příští sezony v prosinci 2012,“ dodal Šindler.

Zato v novojičínském areálu Svinec se v pátek dopoledne rozjel vlek této sezoně možná naposledy. Z důvodu oblevy je provoz sjezdovky přerušen, obnovit by ho mohl jen návrat mrazivých dnů. Mimo provoz jsou také menší vleky Polďák a Kocmínek v obci Rybí.