Amfiteátr na Horečkách ve Frenštátě pod Radhoštěm ožije v sobotu 1. dubna hned od osmé hodiny ranní, milovníci přírody se sejdou, aby společně zahájili druhý ročník Vítání ptačího zpěvu na Horečkách. Hned poté budou moci přihlížet kroužkování ptáků a sami se setkají s malými polétavými obyvateli beskydského nebe.

Od 9.30 a od 10 hodin se uskuteční dvě hodinové komentované prohlídky expozice Život v korunách stromů a vzdušného chodníku. Komu se na vycházky nebude chtít, může zůstat a od 9 hodin si poslechnout půlhodinovou přednášku nazvanou Lékaři lesa, která se bude věnovat ptáku roku 2017 datlu černému a dalším šplhavcům.

Pro zvídavé návštěvníky organizátoři připraví také tři půlhodinové praktické workshopy, v 9.30 hodin na téma výroba ptačích budek, v 11.30 hodin na téma ptačí kuchyně a ve 12 hodin hmyzí hotel. Od 13 hodin amfiteátr rozezní koncert První jarní zpívání skupiny Galerie. Po dobu konání akce bude připravena také zábava pro malé nadšence, děti se budou moci účastnit soutěží s přírodní tematikou, spřátelit se s mladými ochranáři medvědů, vyzkoušet si tvořivé dílny a hry s lesní školkou Na pasece z Trojanovic či navštívit slet nositelů ptačích příjmení. Vstupné bude zdarma.

Anna Macíčková