Na ARO oddělení slouží konkrétně radiologickým pacientům, kteří trpí některým z onkologických onemocnění a chystají se na zákrok v narkóze.

„Monitor je vybaven například senzory pro měření EKG, senzorem okysličení krve, senzorem pro měření teploty a dalšími, které monitorují hlavní životní funkce pacienta během zákroků v narkóze. U nás jej využijí všichni onkologičtí pacienti z úseku radioterapie, které čeká zákrok za použití anestezie," popsala využití monitoru vitálních funkcí Jarmila Pustějovská, staniční sestra anesteziologickoresuscitačního oddělení úseku anestezie, Nemocnice Nový Jičín.

Model za 100 tisíc korun s multifunkčním využitím je možné využít pro pacienty všech věkových kategorií, včetně novorozeňat. „Zařízení disponuje barevným patnáctipalcovým dotykovým displejem, který nabízí přehled o pacientově stavu i na větší vzdálenost.

Zároveň umožňuje napojení na nemocniční systémy tak, aby byl v případě odchýlení od normálních hodnot okamžitě zalarmován zdravotnický personál," dodala Jarmila Pustějovská.

Monitor životních funkcí lze využít při napojení na elektrickou síť i pouze za využití baterií, které udrží přístroj v provozu okolo dvou hodin. „Součástí přístroje je také integrovaný záznamník, který archivuje údaje a provádí dokumentaci pro případné využití v budoucnu," poznamenala mluvčí nemocnice Radka Miloševská.