Při příležitosti Světového dne zdraví, který se slaví sedmého dubna, připravila nemocnice v Bílovci Den otevřených dveří. Vedení nemocnice tak chtělo obyvatele seznámit s fukncí interního oddělení a oddělení následné péče. Připraveno bylo také měření tlaku na požádání a besedy o zdraví.

Aby se zájemci o program neztratili, pomáhala jim najít cestu tisková mluvčí nemocnice Marie Dlabalová. „Naše motto je Otevřená nemocnice. V rámci tohoto hesla jsme vymysleli Den otevřených dveří a naplánovali ho právě na Světový den zdraví. To proto, aby si lidé uvědomili, že zdraví je opravdu to nejcennější,“ připomněla Dlabalová. Návštěvníkům se od desíti do jedenácti hodin věnoval Zdeněk Hrdlička, vedoucí lékařů obezitologické ambulance. Ta začala v nemocnici působit teprve od začátku tohoto měsíce. „Bavili jsme se s ředitelem této nemocnice, panem Raisem, a on se zřízením ambulance souhlasil. Už máme nějaké pacienty, kteří se objednali. Zatím je jich menší počet, ale předpokládáme, že se jejich řady časem rozrostou,“ sdělil Hrdlička. Obezitologická ambulance se zabývá problematikou obezity. Její personál poskytne pacientům nejen kopmletní vyšetření, zjištění metabolického profilu a stanovení vhodného programu léčby, ale zároveň vypracuje individuální jídelníčky podle stravovacích návkyů pacienta. Ambulance bude také organizovat speciální cvičení zaměřená na redukci hmotnosti.

Dopolední besedy se zúčastnila i dobrovolnice organizace ADRA. Eliška Knězková, která se dlouhodobě zabývá kineziologií, navštěvuje pacienty nemocnice společně se svým psem a pomáhá tak lidem zvládat těžké chvíle v nemoci. „Člověk se učí celý život, takže jsem se sem zašla podívat a něco nového se dozvědět,“ svěřila Knězková důvod své návštěvy. V nemocnici měla ještě tentýž den logopedická cvičení s pacienty.

Návštěva oddělení následné péče měla za úkol seznámit lidi například s tím, jak je postaráno o pacienty, kteří se na toto oddělení dostanou, jaký mají režim a podobně.