Poslední měsíc školního roku je dobou, kdy žáci mizí z lavic a vyrážejí na třídní výlety na nejrůznější místa. Nějaká ta exkurze na zámek nebo do muzea je nevyhnutelná a často jde o fádní a nudné výklady, kdy nejzábavnější z celé prohlídky jsou velké papuče, kterými děti po komnatách „leští" podlahy. Nuda by však neměla hrozit ve městě klobouků, kde na školou povinné návštěvníky čeká netradiční prohlídka.

Návštěvnické centrum připravilo na červen pohádkově kostýmované procházky městem. Jsou určeny zejména dětem mateřských a základních škol a těšit se mohou na výpravu za princeznou, čertem nebo skřítkem za asistence znalého průvodce.

„Červen je dobou školních výletů a exkurzí. Proto nabízíme školám, zájmovým skupinám a kroužkům seznámení s historií Nového Jičína zábavnou pohádkovou formou. Naší nabídky však mohou samozřejmě využít i rodiny s dětmi. Čím více rodin se domluví, tím pro ně bude akce levnější," uvedla Hana Rolná z novojičínského návštěvnického centra. Děti čeká v průběhu prohlídky města, kromě setkání s pohádkovou postavou, také soutěž a sladká odměna.

Cena prohlídky města s odborným výkladem je 300 korun a trvá hodinu a půl. „Ve skupině by mělo být minimálně deset dětí," poznamenává mluvčí radnice Marie Machková.

Originální návštěva Nového Jičína nebude však zážitkem pouze pro malé děti, ale také pro samotné aktéry, neboť jsou jimi studenti oboru cestovního ruchu ze střední odborné školy Educa.

„Pohádkové procházky Novým Jičínem budou probíhat každou červnovou středu. Zájemci o netradiční vycházku si musí termín dopředu zaregistrovat prostřednictvím formuláře na webové adrese: www.icnj.cz," informuje závěrem tisková mluvčí.