Téma cyklostezka se stalo na zasedáních frenštátských zastupitelů evergreenem. Není totiž zasedání, aby otázku stezek pro cyklisty neotevřel zastupitel Jan Břuska, činovník Klubu českých turistů. Ten také na posledním zasedání reagoval na to, že v jednom bodě v návrhu usnesení stálo, že zastupitelstvo schvaluje odložení záměru výstavby cyklostezky v trase podél řeky Lubiny a řešení dopravního spojení s Kopřivnicí pro cyklisty po komunikaci od jízdárny TJ Slovan do Tiché k takzvanému Hoppovu splavu.

„Pokud mě paměť neklame, myslím, že nebyla jediná politická strana nebo sdružení, které by neskloňovaly slovo cyklostezka ve všech pádech, a to i v minulém a předminulém volebním období. Po deseti letech se dopracováváme k tomu, že se toho chceme lidově řečeno střepat. Chci navrhnout, abychom toto usnesení zrušili a abychom se k tomu postavili čelem. Těch variant a možností, které se toho týkají, je minimálně třicet," nechal se slyšet Jan Břuska. Tomu ale oponoval radní Alois Jaroš. „Domnívám se, že člověk se po současné cestě, která tudy vede, jen jinou trasou, dostane z bodu A do bodu B stejně, jako by se dostal po cestě, kterou bychom dělali za dvacet milionů korun v neuvěřitelných podmínkách," sdělil Alois Jaroš a doplnil, že myslí cestu, která vede od areálu TJ Slovan přes Hůrku do Tiché. „Je tam pak část po okresní cestě v Tiché a kousek frekventované cesty ve Vlčovicích. Mi je jedno, jak se to bude jmenovat, jestli cyklostezka nebo cyklotrasa, ale je to převážně krásná cesta bez aut, která vede krásnou přírodou," pokračoval Alois Jaroš s tím, že město může ušetřených dvacet milionů korun raději investovat do „cykloprůtahu", který ve městě chybí. „Je to rozumnější než stavět nějaký most, který unese tatrovku," připomněl Alois Jaroš podmínku, kterou si pro stavbu cyklostezky vymínilo Povodí Odry, čímž by se náklady na stavbu neúměrně zvýšily.

Jan Břuska se ale nechtěl nechat odbýt a argumentoval tím, že Frenštát pod Radhoštěm měl dohodu s Kopřivnicí, že se napojí na její cyklostezky. „Jeden styčný bod je u Okluku u zrevitalizovaného mostu přes Lubinu. Udělali jsme v té věci strašně málo nebo vůbec nic," neodpustil si kritiku Jan Břuska.

Místostarosta Pavel Mička poznamenal, že Kopřivnice si řeší svoje trasy, zatímco Frenštátu pod Radhoštěm stanoví podmínky Povodí Odry. V této chvíli na takový projekt nejsou vhodné dotační tituly, takže doporučují odložit," podpořil návrh Pavel Mička. Většina zastupitelů se pak k tomuto přiklonila.