Nominace mohou podávat organizace i občané, a to písemně odboru sociálních věcí Městského úřadu Nový Jičín. Uzávěrka pro příjem tipů na Dobrovolníka roku je 25. května 2015.

„Titul Dobrovolník roku lze udělit registrovaným i neregistrovaným dobrovolníkům a osobám, kteří pomáhají sociálně slabým a vyloučeným lidem, seniorům, nemocným a hendikepovaným. Pomoc mohou poskytovat jak v terénu, tak v sociálních či zdravotnických organizacích v Novém Jičíně," sděluje mluvčí města Marie Machková a zároveň připomíná, že ocenění lze udělit i občanovi jiné obce, pokud vyvíjí dobrovolnickou činnost na území Nového Jičína.

Jak má nominace konkrétně vypadat? V písemné podobě musí obsahovat základní údaje o navrhované osobě (jméno, příjmení, datum narození, bydliště, telefon, popřípadě emailovou adresu) a nesmí chybět ani stručný životopis a podrobný popis činnosti, za kterou je daný jedinec nominován. „Navrhovatel musí uvést také své jméno, adresu a telefonický kontakt na sebe," upozorňuje mluvčí novojičínské radnice.

Zástupci organizací, ale i jednotlivci mohou své tipy zasílat emailem na adresu: dsusikova@novyjicin-town.cz, popřípadě také na lfrantova@novyjicin-town.cz. Nominace v listinné podobě lze doručit i klasicky poštou na adresu Městský úřad Nový Jičín, odbor sociálních věcí, kontaktní osoba Daniela Susíková, Divadelní 1, 741 01 Nový Jičín.