Kopie obrazů, které obec získala, jsou v digitální podobě. „Pan Květoslav Konečný, který nám je předal, je nafotil v dobrém rozlišení a daroval nám to k vlastnímu využití," sdělila pro Novojičínský deník Michaela Štefková, starostka Tiché.

Květoslav Konečný se sice v roce 1969 odstěhoval do australského Melbourne, ale do Tiché jezdívá pravidelně. „Loni nám daroval kopii jednoho obrazu, letos dalších dvou," poznamenala Michaela Štefková.

Autor obrazů Ludvík Konečný se narodil v roce 1906 v Kateřinicích a zemřel v roce 1987. Podle informací, které jeho syn obci předal, absolvoval učitelský ústav v Příboře, „Po skončení vojenské služby učil na různých místech na Moravě, nakonec na Samčance, pak řediteloval ve Starých Hamrech a v roce 1945 byl povolán do pohraničí, kde později jako ředitel školy v Branticích u Krnova ukončil svou kariéru odchodem do důchodu," stojí v textu, který Květoslav Konečný rovněž předal obci.

Květoslav Konečný také zmiňuje, že jeho otec se kromě malování akvarelů věnoval rovněž práci se dřevem, amatérskému divadlu a dechové hudbě. Ve Starých Hamrech měl vlastní orchestr, v Branticích aktivně hrál na klarinet v orchestru krnovských železničářů.

Nyní Květoslav Konečný předal obci kopii obrazu, jenž má originální velikost 52 x 34 centimetrů a znázorňuje zajímavý pohled na bývalý tichavský kostel, další obraz, jehož velikost je 21 x 31 centimetrů, zachycuje vstup do tohoto kostelíka. Podle Květoslava Konečného jeho otec obrazy namaloval v roce 1944.

„Jsou to už dnes neznámé pohledy na bývalý tichavský kostel. Rádi bychom ty kopie nechali vytisknout a poté bychom je umístili ve výstavní síni v kulturním domě," doplnila starostka Tiché.