Podle pořadatelů se letošní Okresní výstava drobného zvířectva těšila, tak jako každoročně, zájmu nejen ze strany odborných chovatelů, ale přilákala také řadu rodin s dětmi. „Děti u nás mají vstup zdarma, protože je k tomu chceme nějak přitáhnout. Letos je tady hodně dětí a to se mi líbí," uvedl v sobotu pro Novojičínský Deník prezident Českého svazu chovatelů, základní organizace Studénka, Jan Hudec s tím, že pro ty nejmenší připravili také ukázku králičího hopu.

Několik desítek vystavovatelů z celé Moravy prezentovalo na dvoudenní přehlídce své ušaté i opeřené krasavce, z nichž byla řada také prodejná. „Výstava je určená spíše pro odborné chovatele, kteří si tady doplňují své chovy," vysvětlil Petr Bartoník z místní organizace chovatelů.

Největší zájem ze strany nakupujících byl tradičně o králíky, už v sobotu, krátce po poledni, byla udána téměř třetina z nich. „Máme tady vystavené králíky od velkých osmikilových až po kilové zakrslíky. Největší zájem je o ta masná plemena," potvrdil Jan Hudec. Dodal také, že letošní výstavu poprvé ozvláštnili ukázkou ušlechtilých morčat.