Město se obrátilo na občany, jichž se dotkne nově zpracovávaný projekt „Regenerace sídlišť komplexní zpracování sídlišť Školská čtvrť a Beskydské ve Frenštátě pod Radhoštěm“ s anketou, v které mohou vyjádřit své názory a možné připomínky.

Projekt zahrnuje oblast ulic Školská čtvrť, Křižíkova a sídliště Beskydské, kde se nachází celkově kolem 90 bytových domů s 900 byty.

„Dotazník bude občanům distribuován do jejich poštovních stránek a registrovaným odběratelům zpráv komunikační platformy Mobilní rozhlas bude také rozeslán e-mailem. Případně jej zájemci naleznou na webových stránkách,“ uvedl Jiří Skála z odboru investic a rozvoje Městského úřadu Frenštát pod Radhoštěm.

Skokanský víkend ve Frenštátě pod Radhoštěm vyvrcholil nedělním 6. ročníkem Memoriálu Jiřího Rašky
Raškův memoriál ovládl Rakušan Steiner

V dotazníku se občané mohou vyjádřit k otázkám bezpečnosti, sportovního vyžití, infrastruktury služeb, zeleně nebo celkové spokojenosti s bydlením v této oblasti.

Konkrétně například mohou označit oblasti týkající se veřejné zeleně, pokud jsou s nimi nespokojeni, v oblasti sportu mají možnost uvést, zda preferují víceúčelová sportoviště, prostor pro in-line bruslení či skatepark, další dotazy se týkají mobiliáře na veřejných místech, ať už se jedná o lavičky, odpadkové koše na psí exkrementy nebo průlezky pro děti.

Obyvatelé se rovněž mohou vyjádřit k tomu, co považují za největší problém na sídlišti.

Vyplněný dotazník mohou odevzdat na podatelně frenštátského městského úřadu na náměstí Míru nejpozději do 15. září, případně je mohou poslat mailem na adresu jiri.skala.@mufrenstat.cz.

Ilustrační foto
Vznikla petice kvůli silnici