Na sedm měsíců, tedy až do konce roku, bude novojičínská sportovní hala, kde mají své zázemí basketbalisté a plavci, pro veřejnost uzavřená a obsadí ji stavbaři. Dobrá zpráva je, že venkovní bazén zůstane v letní sezoně otevřený. Před pár dny vybrala radnice z třinácti zájemců dodavatele zakázky, jímž se stalo uskupení Geosan Ridera. To nabídlo částku 56,5 milionu korun (bez DPH), projekt přitom počítal s částkou o dvacet milionů vyšší.

„Jedna firma se specializuje na stavební práce a druhá na vzduchotechniku," vysvětlil starosta města Jaroslav Dvořák, který je s vysoutěženou částkou logicky spokojen. „To nás samozřejmě těší s tím, že ohledně financování je už podána žádost na ROP a tam očekávám, že to taky dobře dopadne."

Oproti předpokladu tak radnice nejspíš nebude potřebovat na rekonstrukci haly, jejíž součástí bude třeba oprava a rekuperace střechy, podporu bankovních ústavů. „Ve fondu rezerv máme 45 milionů a to jsou volné peníze, které na opravu můžeme použít, takže nebudeme vůbec žádat o investiční úvěr, maximálně o kontokorentní, ale předpokládám, že ho ani nebudeme čerpat. To se uvidí podle vývoje," doplnil starosta.

Smlouva s dodavatelem bude sepsána v nejbližších dnech. Žádný z dalších zájemců o tučnou zakázku se doposud proti rozhodnutí radnice neodvolal a starosta už nepředpokládá, že by se tak stalo.

Pokud se tento scénář naplní, nic tak nebrání tomu, aby si stavení firma sportovní halu převzala a od 1. června naplno spustila opravy. Plavci z Nového Jičína však o svou zálibu nepřijdou. Venkovní areál bude pro veřejnost za příznivého počasí k dispozici. „Venkovní provoz bude zachovaný, zůstane tam i občerstvení. Nějaké omezení tam budou, kvůli bezpečnosti, ale provoz bude zachován," dodal na závěr starosta Jaroslav Dvořák.