S komplikacemi v dopravě musejí od dnešního dne až zhruba do poloviny října počítat řidiči projíždějící podél řeky Lomné ve Frenštátě pod Radhoštěm. Na místní komunikaci v lokalitě Podkopčí a v části Dolní ulice se totiž začne rekonstruovat povrch vozovky, jejíž součástí bude i oprava kanálových šachet a uličních vpustí.

HOTOVO MÁ BÝT DO TŘÍ TÝDNŮ

„Konkrétně se jedná o část od Tichavského mostu po vjezd do areálu frenštátského autokempu,“ přiblížila opravovaný úsek mluvčí města Iva Vašendová s tím, že termín pro ukončení stavebních prací je předběžně stanovený na neděli patnáctého října. Do té doby bude provoz v tomto úseku řídit světelná křižovatka.

PRŮJEZD JEDNÍM PRUHEM

„Po dobu stavby bude na komunikaci instalováno přechodné dopravní značení se semafory, jezdit se bude pouze v jednom pruhu,“ potvrdil Jan Janotka z odboru investic a rozvoje frenštátského městského úřadu. Rekonstrukci, která si vyžádá náklady ve výši 1,6 milionu korun, provede firma COLAS CZ, a.s. Ta se má kromě jiného také postarat o informování obyvatel o zahájení stavby, nemožnosti parkování nebo o náhradních odstavných parkovacích plochách.

Odhalení pamětní desky na domě číslo 34 v Hoblíkově ulici v Novém Jičíně rodáku Maxi Mannheimerovi.
Bílý havran má pamětní desku na domě, kde žil