Již v devět hodin dopoledne se budou moci milovníci pěší turistiky vydat na Zámeckou naučnou stezku v doprovodu ornitologa a průvodce okolím. Ve stejnou dobu se návštěvníkům otevřou brány Záchranné stanice pro volně žijící živočichy a centrum ekologické výchovy v Bartošovicích, s tím, že komentované prohlídky bude možné absolvovat v době od 10 do 16 hodin.

Snímek zámku z nalezeného fotoalba.
Spálovský zámek vydal skvělý objev

V prostorách zámku bude mezitím ke zhlédnutí lákat výstava fotografií s názvem Okamžiky příroda Poodří, krajina očima amatérských fotografů a stejně tak bude zájemcům zpřístupněná také stálá výstavní expozice Moravského Kravařska.

POODERSKÉ KOŠTOVÁNÍ

Součástí této oblíbené akce bude od 12 hodin také Pooderské koštování, z něhož vyjde král pálenky na rok 2017, a to v kategoriích slivovice, jablkovice a hruškovice.

Veselo bude nejen uvnitř zámku, ale také v jeho okolí. „V průběhu celého dne bude na nádvoří zámku probíhat tvůrčí dílna Včelaříků z Bartošovic pro děti, prezentace a prodej výrobků s regionální značkou Moravské Kravařsko regionální produkt a skákací hrad pro děti," přiblížili k programu akce v sobotu 13. května pořadatelé s tím, že o hudební stránku věci se postará country kapela GZM z nedalekého Suchdolu nad Odrou.

Ilustrační foto.
Zapojte se také! Vyhlašujeme soutěž Svatební pár Novojičínska