Pohádkové Poodří přichystalo na následující turistickou sezonu několik novinek. Nejenže ke stávajícím deseti pohádkovým místům přibyla dvě nová, ale pro malé i velké návštěvníky jsou připraveny také další doprovodné aktivity i nové ceny.

„Prvních sedm set návštěvníků dostane za každou svou návštěvu prstového maňáska. Když navštíví aspoň pět míst a budou mít vyplněný Vandrbuch, obdrží skládací divadélko nebo dárkový balíček," přiblížila některé z novinek Pavlína Ambrosch, ředitelka Destinačního managementu turistické oblasti Poodří Moravské Kravařsko, s tím, že na konci roku se i letos uskuteční velké slosování o hodnotné ceny, například o ubytování na zámku či o loutku, kterou ušije Ivana Vajdová, jež vytvořila všechny kouzelné bytosti Pohádkového Poodří.

KOSTÝMY I LIS NA MINCE

Na každém zastavení mohou děti navíc vyplňovat pracovní listy. Další novinkou jsou mobilní panely k fotografování a puzzle a některá místa doplní kostýmované prohlídky či lisy, kde si každý bude moci vyrazit pamětní minci. „Vznikají kostýmy pro průvodce i návštěvníky a připravujeme i další aktivity, například celodenní výlety pro děti s programem" doplnila Pavlína Ambrosch.

Kromě pohádkových skřítků se návštěvníci na jednotlivých zastaveních, mezi kterými jsou muzea, mlýny, zámek či záchranná stanice, dozvědí mnoho zajímavostí z historie, zhlédnou stálé expozice i výstavy, nebo se mohou zúčastnit různých vzdělávacích programů. Některá místa nabízejí také stylové ubytování.

„Vznikla také questing trasa (hledačka) O poklad bludičky Kotvičky, která vede okolím zámku ve Studénce, a připravujeme dvanácté zastavení, které bude v Sedlnicích a bude jím provázet víla Sněženka," prozradila Pavlína Ambrosch.

Pohádkové Poodří má také své webové stránky a facebook, vzniklo i několik animovaných pohádek, jež brzy doplní také audiopohádky.

Kde najdete obyvatele Pohádkového Poodří?
* Kouzelné sklepení v muzeu Bílovec skřítci Picmoši

* Informační centrum a muzeum hlavolamů Fulnek princezna Terezka

* Větrný mlýn Spálov Větroplach

* Katovna Odry Prutníčkové

* Vodní mlýn Wesselsky Loučky u Oder Rarášek

* Zámek Bartošovice víla Rusalka

* Záchranná stanice Bartošovice Kulíšek

* Rodný dům J. G. Mendela Vražné Kulihrášek

* Muzeum venkovského života Skotnice Plamínek

* Muzeum obce Albrechtičky Puškvoreček

* Zámek Studénka bludička Kotvička

* Sedlnice víla Sněženka