Náměstí ve Štramberku se dnes zaplní už po 16. hodině. Děti si zařádí ve výtvarné dílně, budou si moci opéct špekáček, soutěžit o ceny či si nechat věštit z karet.

Společnost jim při tom budou dělat čarodějnice, skřítci, čerti, duchové, zlá královna a další oživlé postavy z pohádek.

O hodinu později začnou noční výstupy na Trúbu s průvodci v kostýmech, které doplní souboje šermířů na nádvoří hradu.

Návštěvníci také budou moci zhlédnout výstavu obrazů Oldřicha Bijoka s motivy Štramberku v městské galerii a výstavu Zdeněk Burian 2016 Cesta do pravěku v Muzeu Zdeňka Buriana.

Tam se také příchozí mohou zúčastnit promítání filmu Ukradená vzducholoď od 18 hodin a filmu Baron Prášil od Karla Zemana od 20.30 hodin.

Čekat je tam budou průvodci v kostýmech a soutěžit se bude ve hře Putujeme za dinosaury. Od 18 hodin rozezní Amfiteátr pod Starou věží program Zvoníci meče a Údery kordů. Lidé se dočkají sokolnických ukázek, ohňové show, dobové hudby od přerovské Rabussy, komedie Vojáci hysterky a pohádky pro děti i dospělé Že by princezna?

Příchozí si mohou zakoupit zvýhodněné vstupné, společnou kartu do všech otevřených objektů i do Amfiteátru, za 50 korun, děti a důchodci za 25 korun. Organizátoři podotýkají, že za nepříznivého počasí se akce zruší a také: „Přijďte v kostýmech pohádkových postav, ať je zábava!" (ann)