„Nová pravidla vnáší do nakládání s veřejnými prostředky jednotný přístup. Upravují postupy související s dodržováním a sledováním hospodárnosti, účelnosti, efektivnosti a transparentnosti vynakládaných veřejných prostředků," uvedla starostka Frenštátu pod Radhoštěm Zdeňka Leščišinová.

Zájemci o příspěvky se s novinkami mohli seznámit včera na konzultačním setkání ve velké zasedací místnosti v budově úřadu. Celková výše peněz připravených k rozdělení mezi žadatele, kterou schválilo zastupitelstvo města, je 2,4 milionu korun. „Město poskytne tyto finanční prostředky ve čtyřech programech Podpora sportovní a tělovýchovné činnosti, Podpora činnosti v oblasti kultury a cestovního ruchu, Podpora zájmové a vzdělávací činnosti, ochrany životního prostředí a Podpora činnosti v oblasti péče o zdraví, sociální péče a prevence kriminality. Zájemci také mohou požádat o dotaci individuální či dotaci formou vyrovnávací platby na poskytování sociálních služeb," doplnila mluvčí frenštátské radnice Iva Vašendová.

Zájemci o příspěvek na celoroční činnost musí podat svou žádost v termínu od 15. do 30. ledna, o dotace na jednorázové akce je možné požádat dvakrát ročně, a to do 30. ledna a do 30. května. Žádost je nutné odeslat písemně na předepsaném formuláři, který je možno vyzvednout na recepci úřadu, na odboru vnějších vztahů, či stáhnout na www.mufrenstat.cz, rozcestník Rozvoj a péče o město, záložka Dotace a dary poskytnuté městem.